Sisterhood of the World Bloggers Award

Angelica på Biblioteket nominerade mig till Sisterhood of the World Bloggers Award. Tack så mycket! :)

Om man blir nominerad ska man:
  • Tacka bloggaren som nominerade dig, och länka till deras blogg
  • Ha med Sisterhood of the World Blogger Award-loggan i ditt inlägg
  • Svara på de 10 frågorna du fått
  • Nominera 10 andra bloggare och fråga dem 10 frågor

Här kommer mina svar på Angelicas frågor: 

Organiserar du din läsning på något sätt? På Goodreads till exempel. 
Goodreads! ♥ Jag markerar som Currently Reading så fort jag börjar läsa en bok, när jag läst ut den så har jag en Shelf for favoriter, för att jag lätt ska hitta dem igen. Ska göra flera sådana, för till exempel böcker på svenska, läst 2014 (och så vidare med fler år ^^). Har också en som heter Books I Need, där jag lägger böcker jag verkligen vill ha. Har nog tänkt sortera böckerna jag vill läsa efter genre också, för det börjar bli svårt att hitta där nu.
Sen har jag ju bloggen också, där jag har en lista på alla böcker jag läst under månaderna. Jag länkar också till mina recensioner efter dels titel och dels författare.
Jag tror att jag gillar listor,

Vilket är ditt tidigaste läsminne? 
Oj, den var svår! Grejen är att jag kommer ihåg att jag läste mycket väldigt tidigt, men jag kommer inte ihåg vad jag läste... Det var mycket hästböcker, som Heartland och diverse serier från Pollux ett bra tag. ^^ Men ett av de tidigaste minnena av en specifik bok är nog Sotarpojken av Lisa Tetzner, när jag var runt 7-8 år. Det kan ha varit den första lite tjockare boken jag läste, och jag älskade den!

Finns det någon genre du inte läster? 
Vad jag kan komma på så finns det nog ingen bok jag låtit bli att läsa enbart på grund av att den tillhör en viss genre. Så klart är jag kanske inte lika lockad av allt, men jag kan nog prova på det mesta om boken verkar bra/intressant.

Vilka författare äger du flest böcker av? 
1. J.K. Rowling, 14 böcker. Alla Harry Potter på svenska, dubbletter av Fenixorden, Harry Potter 3, 4 och 7 på engelska, Fantastic Beasts and Where to Find Them, Quidditch Through the Ages och Den tomma stolen.
2. P.C. Cast & Kristin Cast, 9 böcker. House of Night Serien, har inte de nyaste än.
3. Stephenie Meyer, 8 böcker. Twilight-serien på svenska, första boken på engelska, Bree Tanners andra liv, Den illustrerade guiden och Genom dina ögon.

Vilka filmatiseringar av böcker är dina favoriter? 
Den första jag kom att tänka på är Perks of Being a Wallflower. Den är verkligen helt fantastiskt bra gjord! Plus Emma Watson. 

Hur länge har du bokbloggat? 
Jag startade Bokbabblaren i mitten av Juni förra året. :) 

Vilken bok tyckte du om överraskande mycket? 
Hm... Kanske En man som heter Ove? Jag märkte ju att många älskade den, men ändå så tänkte jag att jag nog skulle tycka den var okej, bara. Sen blev jag ju helt mörbultad ändå. Eller kanske Den hemliga trädgården. Mindes att jag älskade den som barn och läste den mest för nostalgins skull, förväntade mig inte alls att tycka om den så mycket som jag ändå gjorde även i vuxen ålder. :3

Handlar du helst online eller i bokaffär? 
Oh, det är nog både och skulle jag säga! Det är ju så mysigt att gå runt och titta och kunna känna på böckerna i en fysisk butik. Men samtidigt så har de ofta så dåligt utbud, typ att första boken i en serie inte finns eller med fel omslag (jo, det är viktigt!). Så då blir det ändå oftast att jag handlar på nätet. Och det är ju något visst med att gå och vänta och kolla posten under de dagarna paketet borde komma. ;) Ska jag däremot handla bok till någon i present så gör jag det i vanlig affär.

Vilken karaktär från böcker/tv/film skulle du vilja känna i verkliga livet? 
Fred och George Weasley, Arya Stark, Rose Hathaway och Dimitri Belikov. Och så många fler!

Maratonläser du serier eller föredrar du att läsa dem under en längre period? 
Jag maratonläser dem helst om jag läser dem för första gången, för då vill jag liksom veta vad som händer med en gång. Men om jag läser om dem så sprider jag gärna ut dem mellan andra böcker.

Jag nominerar: 
Det känns som att de flesta har gjort den här nu, men hittade i alla fall fyra som jag tror inte har gjort den. :)
Alekzandra
Cilias kultur
Fantasygrottan
Marklarsbooks

Mina frågor till er: 
1. Hur organiserar du dina bokhyllor?
2. Om du fick välja en film att göras om så att den bättre stämmer överens med boken, vilken skulle det vara?
3. Vilket är din favoritläsplats?
4. Under en zombieapokalyps: vilken bok försöker du rädda och vilken bok använder du som vapen (för att du bryr dig så lite om den)?
5. Vad gillar du att göra när du läser? Till exempel lyssna på musik eller äta/dricka något.
6. Om du fick vara en karaktär för en dag, vem skulle det vara och varför?
7. Om du fick leva i en bokvärld för en dag, vilken skulle det vara och varför?
8. Läser du helst serier eller fristående böcker?
9. Finns det någon författare du läser allt av?
10. Vad gör du helst när du inte läser?

Kommentarer

Populära inlägg