Liebster Award

Jag blev taggad av OArYA, tack så mycket! 

Reglerna ser ut såhär 
Länka tillbaka till personen som nominerade dig
Svara på frågorna som du fick av personen som nominerade dig
Nominera 11 andra bloggar med färre än 200 följare
Göra 11 frågor till dem som du nominerar
Meddela de nominerade via sociala medier/bloggar1. Vad läser du just nu? 
Jag läser Nyckeln som är sista delen i Engelsfors-trilogin. Precis som de föregående går den förvånansvärt lätt att läsa med tanke på de imponerande 813 sidorna. Så då har det alltså blivit så att jag inte läst så mycket i Preludes and Nocturnes, första delen i The Sandman, som jag lånade för att ha något lätt att läsa under tiden... Men, även den verkar lovande. :) 

2. Vad gör du vardagarna när du inte bloggar? 
Hm, läser. Som ju är lite av en förutsättning för den här bloggen. Förutom det; ser på alldeles för mycket tv-serier. Har egen häst så rider en del ute i skogen och på torsdagar tar jag med honom till ridskolan och är med på lektioner. Försöker komma igång med att jogga, det går sådär. Pluggar, alldeles för lite, men ändå tillräckligt tydligen eftersom jag håller på med min fakkin kandidatuppsats just nu... ohmaigadd *dör*. 

3. Om du skulle bjuda mig på middag med din paradrätt och efterrätt, vad skulle vi äta då? 
Sanningen om mig; jag suger på att laga mat. Vilket resulterar i att jag älskar när det finns rester kvar i kylen så att det går lätt att göra om till en lite annorlunda rätt. Så en vanlig dag skulle vi väl äta något hopkok av stekt potatis/ris/pasta, blandat med grönsaker och quorn eller något + kryddor! Kryddor är mina bästa vänner. Vill du ha kött får du ta med det själv (mohaha). Eftersom det är det jag gör så ofta så är det också det som blir bäst, så om jag skulle anstränga mig lite så skulle det förmodligen bli samma rätt, fast med mer ingredienser i finare skurna bitar. (Det är ingen mästerkock ni läser om, det är korrekt gissat.) Till efterrätt skulle det förmodligen bli kladdkaka. Eller om vi låtsas att det är höst och äppelsäsong så blir det paj av äpplen från vårt eget träd. 

4. Vad äter du nu som du totalvägrade när du var liten? 
ÄRTSOPPA! Har hatat det i hela mitt liv, men för några veckor sedan tog jag mod till mig efter att en kompis lovordat det, och ja. Det föll mig tydligen på läppen. Skulle till och med kunna tänka mig att göra det själv. 

5. Loranga, Masarin och Dartanjang. Är de inte lite för mycket? 
Måste erkänna att jag inte har någon aning om vilka de är... Googlade, och insåg att jag kanske borde veta det men eh, tydligen inte. Men det verkar som du kanske tycker det? Så jag svarar: Ja, de kanske är lite för mycket, dårå. *faller för grupptrycket* 

6. Vilket TV-program ser du som du egentligen skäms lite för? 
Jag tittar inte alls mycket på tv. Men det skulle väl vara den gången jag hade tråkigt och råkade läsa om någon "skandal" i Paradise Hotel och råkade kolla på avsnittet och tydligen råkade fastna och såg nästan hela säsongen... Kan inte riktigt stå för det, nej. Har dock inte sett klart på säsongen så min stolthet kanske kan räddas lite ändå. 

7. Samvetsfråga: har du bättre koll på nöjesnyheter och skvaller än "riktiga" nyheter? 
Ja, jo, alltså. Ehm. Så är det nog. Kanske inte direkt skvaller, det har jag inte mycket koll på, men gillar att hålla koll på böcker och TV-serier, bloggare och sådär. Angående "riktiga" nyheter så tröttnade på Aftonbladet och deras sensationsrubriker. Läser mest bara metro nu. 

8. Exakt hur många katter får man ha innan det börjar bli konstigt? 
Det blir aldrig konstigt! Ska bli en crazy catlady. *mjau* 

9. Senaste bandet/artisten som du tyckte "det här var ju helt fantastiskt!"? 
Hm... Lyssnar inte jätteofta på nytt faktiskt, håller mig till mina favoriter. *konservativ* Men det senaste måste nog ändå ha varit när jag lyssnade på Red Hot Chili Peppers, ett av mina all time-favoritband, och hörde en låt som jag tror att jag aldrig har lyckats höra förut (hur det nu ens är möjligt, har alltid älskat dem). Här är låten i alla fall: 10. Hur är din bokhylla sorterad? 
Jag har en hylla med lästa böcker och två småhyllor med olästa. I den med lästa böcker så står de dels uppdelat efter format, sen lite efter genre och i storleksordning. Men nu trycker jag bara in dem där de får plats. 

11. Är du verkligen smartare än en femteklassare? 
Tveksamt. 

Jag nominerar
I Regnet
Fantasygrottan
Rouletterusse 
Cilias Kultur

Mina frågor till er
1. Finns det någon bok du känner att du borde ha läst, men fortfarande inte har kommit till? 
2. Vilken TV-serie är din favorit? 
3. Finns det någon bok du valt att inte läsa ut och varför i så fall? 
4. Om du måste välja: chips eller choklad? 
5. Berätta om den första boken du läste ut själv! (Om du kommer ihåg.) 
6. Vad är ditt drömyrke? 
7. Köper eller lånar du böcker? 
8. Vilken är den bästa boken du läst i år? 
9. Vilken är din favoritfilm som är baserad på en bok? 
10. Vilken karaktär från en bok skulle du vilja ha som kompis? 
11. Pest eller kolera: att bara få läsa en bok per år, eller att få läsa så mycket du vill men aldrig avsluta böckerna?  

Kommentarer

  1. Åh! Ett till chili peppers-fan! Mvh hon med en chili peppers-tatuering på armen :)

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket för nomineringen! Lade upp ett inlägg med mina svar idag :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg