Smakebit på søndag

Smakebit på søndag ordnas av den norska bokbloggen Flukten fra virkeligheten och går ut på att en delar med sig av ett smakprov ur boken en läser för tillfället. Enda regeln är att undvika spoilers! :) 


Mitt smakprov kommer från Sjukdomen, som är andra boken i Torka aldrig tårar utan handskar av Jonas Gardell. Sidan 114-115. 
"De andas sålunda in skogen. De hör göken och Harald berättar om den gamla folktron att beroende på varifrån göken sjöng fick man veta sin framtid.
"Södergök är dödergök, västergök är bästergök, östergök är tröstegök och norrgök är sorggök", lär Harald Rasmus att rabbla. 

Rasmus ställer mängder med frågor om varför det är på det ena eller andra sättet med gökarna. Till slut måste Harald säga att det kanske bara är ett fånigt rim men på det örat lyssnar inte Rasmus. 
Och när han frågar varifrån just den här göken gol som de nyss hörde ljuger Harald för att inte uppröra den känslige sonen i onödan och säger att det var en västergök, trots att den hördes norrifrån och varslade om sorg. 
"Bästergök!" konstaterar Rasmus nöjd. 
"Exakt!" svarar Harald och låter saken bero."Whoops, glömde tidsinställa inlägget, så postar den nu istället. 
Mvh // sengångare

Kommentarer

Populära inlägg