Det här med att köpa böcker istället för att låna och lite bokrea-tips från mig

Alla bokälskares högtid närmar sig! Nu kan en börja förhandsboka från nätbokhandlarna. Jag älskar att bara scrolla genom flödet av alla böcker även om jag inte är ute efter något speciellt. Sen slutar det väl allt som oftast med att jag beställer ett antal böcker ändå, eftersom jag nästan alltid ser någon som jag "tänkt läsa någon gång", haha.

Sanningen är att jag älskar att köpa böcker även om jag vet att jag inte kommer läsa dem direkt. Köper ju på mig massa böcker hela tiden och min bokhylla är överfull med böcker jag inte läst än. Det är faktiskt en konstig grej med mig, jag jobbar ju på bibliotek nu och lånar hem hur mycket böcker som helst. Men jag och biblioteksböcker är ändå inte riktigt en perfect match. Jag tror att jag känner någon slags press att jag måste läsa dem NU för att jag har dem hemma till låns. Men med mina böcker som jag köpt kan jag vänta till det perfekta tillfället. Det är ändå något speciellt med att kunna välja i sin egna bokhylla. Visst skulle jag kunna låna på bibblan när jag verkligen vill läsa en bok nu, men då kanske det inte finns inne och när jag väl fått hem reservationen så kanske jag är sugen på något annat... Sjukt i-landsproblem, jag vet. Men jag föredrar faktiskt att ha böckerna hemma själv ändå.

Jaha, så det var uppenbarligen ett sidospår som jag behövde lufta lite? Nåväl! Jag tänkte ju bara kika in och tipsa om lite guldklimpar jag hittat på rean.

Från bokus

Bland några paketerbjudanden finns detta fina, alla tre böckerna i De utvalda-serien av Kristin Cashore. De finns också med på rean var för sig för 59 kr styck, vilket var perfekt för mig som bara saknar sista boken i min bokhylla. 1, 2, 3.

Inte en bok på det sättet, men för alla er Engelsfors-fans där ute så är denna otroligt fina Mönstrensbok ett riktigt kap för bara 35 kr. Hint: jag beställde den själv, sjukt fin ju. 


Med på rean för 69 kr finns också Berättelser från Engelsfors, som är ett seriealbum med händelser både före, mellan och efter de tre böckerna i serien. Faktiskt otroligt fin.
Kan aldrig tipsa nog om den här otroligt underbara boken; Jag, En av David Levithan! Så det var ju fint att den finns med även på årets bokrea för ynka 39 kr. :D KÖP OCH LÄS, du kommer inte att ångra dig.

En annan av David Levithans böcker, Världens viktigaste kyss, finns även den med på årets bokrea. Den har jag också hört ska vara bra, men har inte läst den själv ännu.
Från adlibris


Odinsbarn för 99 kr! Även om jag tycker den var rätt seg i starten så har den definitivt tagit sig nu (har inte läst ut den än), så tips tips för alla som vill läsa mer fantasy. Dessutom med nordiska inslag från nordisk författare, typiskt bra ändå. 

Jag ger dig solen 49 kr! Jag har inte läst den själv än, men är den bara minst lika bra som Himlen börjar här av samma författare så kan det inte vara annat än ett litet mästerverk. Way to höja folks förväntningar, eller hur? Rävsång för 59 kr! Av Christin Ljunqvist, författaren till Kaninhjärta och Fågelbarn. Helt fantastiska titlar och älskar verkligen språket. Kaninhjärta var en av de bästa böckerna jag läste 2014? Så himla hjärtknipande. Var inte riktigt lika såld på Fågelbarn, men den var absolut bra den också. Hon kan nog inte skriva något dåligt. Så Rävsång borde vara ha en självklar plats i allas bokrea-kundvagnar! Hint; jag beställde alltså Rävsång, var ju tvungen. 

Så, det var lite av det jag rotat fram! Men det finns mycket mer, ska bli roligt att kika i de fysiska butikerna också även fast det inte brukar vara riktigt lika mycket där. Har ni hittat något roligt? :) 

Kommentarer

  1. Skulle hävda att "Jag ger dig solen" är BÄTTRE, men det beror på att jag läste den först. Det verkar vara så när det gäller Nelson, alla giller boken man läste först snäppet mer. Skillnaden brukar iofs vara pytteliten, typ 1,32% till fördel för den första :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja men det kan nog ligga något i det! Såg att Jag ger dig solen har 0,1 stjärna mer än Himlen börjar här på goodreads, behöver ju inte betyda så mycket men väljer att tro att den säkert är asbra! :)

      Radera
  2. Nu blir jag ju extra glad över att jag beställde Jag ger dig solen :)

    Och visst är det precis så som du beskriver, det är mycket lugnare att ha böckerna hemma i sin egen hylla. Då kan man läsa dem när man vill :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt!

      Ja men precis, jag gillar verkligen att ha kvar böckerna också om jag tyckt om dem. Tråkigt att behöva lämna tillbaka ju. :)

      Radera
  3. Tycker att du ska beställa Världens viktigaste kyss också, nog min bästa läsupplevelse 2014 ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gjorde faktiskt det vid en andra omgång, den och några till... hahah :O

      Radera
  4. Skulle bara kolla på bokrean. Beställde 13 böcker. Det är svårt när man skrollar, och precis som du säger, ser böcker man tänkt läsa någongång.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Här blev det 11..! Blir kul att se vad alla andra har köpt sen när böckerna börjar levereras. :D

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg