BOOK HAUL LEVEL; JUL + FÖDELSEDAG + BOKREA = ERMAHGERD DEM BERKS

Nu hörrni, nu har jag släpat med mig en hel hög böcker hem! Lyckligtvis inte alla på en gång, det hade kunnat sluta med brutna lårbenshalsar och allt möjligt obekvämt. Detta är böcker jag fått i julklapp, födelsedag och det som jag beställt från bokrean. Och så några jag tydligen inte kunde hejda mig från att köpa mellan de här tillfällena. WIIIIE!

Hey ho, let's go!


Jahaa, så om vi tar och hugger i från början? Då blir det från jul och födelsedag, eftersom jag fyller år en knapp månad efter jul. Hur som helst, att få den illustrerade utgåvan av Harry Potter och De vises sten (Rowling + Kay) skulle ensam göra min familj till den bästa familjen ever. Men nu fick jag flera andra böcker som också är väldigt högt upp på min att-läsa-lista. De är så observanta.  Odinsbarn av Siri Pettersen, The Slow Regard of Silent Things av Patrick Rothfuss, vilket är en "novell" mellan bok två och tre. Den handlar om Auri, ÄLSKAR henne så mycket. Ull av Hugh Howey, verkar väldigt spännande! Min systers dotter har många pappor av Christina Wahldén, vet inget om den men den verkar bra. Kan vara väldigt viktig läsning, speciellt nu i flyktingtider. Mer förståelse är aldrig fel!


I födelsedagspresent fick jag även ett presentkort till Akademibokhandeln, sprang direkt och köpte Clara Henrys bok Ja jag har mens, hurså? Hon är så bra!Ibland rensar farmor och farfar i sina bokhyllor och då brukar de be mig gå igenom om det är något jag vill ha. Brukar oftast inte vara mycket i min smak, men ibland hittar jag fina grejer! Denna gången fick jag Kvinan på tåget av Paula Hawkins, jag är inte mycket för deckare men denna har jag faktiskt varit nyfiken på ett tag. Färjan av Mats Strandberg, denna är en sån jag nog hade köpt själv, så mycket vill jag läsa den. Är så pepp! The Solider's Son Trilogy av Robin Hobb som jag knep direkt när jag såg dem på myrorna. Inbundna tegelstenar, komplett serie, sjukt fint skick, 30 kr styck. Lite småpinigt att jag som älskar fantasy inte har läst något av Hobb tidigare, så det hade varit lite av en synd att inte köpa dem faktiskt. De är dessutom himla fina!Ja och så går vi väl raskt vidare till alla bokälskares högtid: bokrean! Hittade faktiskt mycket i år. De odödligas regler och De odödligas hunger av Julie Kagawa, Världens viktigaste kyss av David Levithan och Rävsång av Christin Ljunqvist.Trainspotting av Irvine Welsh, Ljuset vi inte ser av Anthony Doerr och Främlingen av Diana Gabaldon.Ensam på mars av Andy Weir, Norrsken av Frida Skybäck och Hemligheternas rike av Kristin Cashore.


Och sist men inte minst, en bok som inte riktigt är en vanlig bok. En anteckningsbokform av Mönstrens bok från Engelsforstrilogin av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren! Det är olika mycket mönster på sidorna. De flesta sidorna har inget alls, vissa har lite som på bilden och några sidor är helt fulla. Den är så himla fin!

Här var min rapportering med hemsläpade böcker klar och känner att det får räcka för ett tag, haha!

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg