Top ten best books I've read in 2017 so far

Jag har läst 21 böcker hittills i år. Tio böcker från i år är alltså hälften av alla mina lästa, så för att det inte ska bli "bästa boken-inflation" här tänkte jag att jag även tar med några bilderböcker. Har valt att inte ta med dem i goodreads läsutmaning, så de syns inte där.


Kyrkogårdsboken - Neil Gaiman
Blev helt uppslukad av denna fina bok! Så konstig och annorlunda, men vacker och med ett himla fint språk.

Kometen kommer - Tove Jansson
Mumintrollen är så otroligt charmiga. Det är alltså inte förrän nu jag börjat läsa dem, men är lika glad för det. Så fina!

Vi måste prata om Kevin - Lionel Shriver
Den här boken var verkligen en himla stark upplevelse. Den är så fruktansvärd. Och samtidigt så är den väldigt fint skriven om smärtan i att inte älska sitt barn och ensamheten i att vara den enda som ser något som den andra föräldern inte ser.

Polarnatt - Frida Skybäck
En bok som verkligen inte lider av andrabok-syndromet (är det en grej, eller är det bara jag?) är Polarnatt. Tyckte den var mycket bättre än första boken.

Flickornas historia - Kristina Lindström
En viktig och riktigt fin bok som på bara några få sidor per kapitel berättar om en flicka och hennes liv. Flickor från olika delar av världen under olika tidsepoker. SÅ himla fin, would recommend. 
De odödligas regler - Julie Kagawa
En något vuxnare vampyrbok med en kick ass tjej i huvudrollen.

Och varje morgon blir vägen hem längre och längre - Fredrik Backman
Klump i magen-framkallande. Så himla himla fin och viktig liten bok om att förlora en närstående och om att inte längre vara ett med sitt huvud.

Teaterkatternas ABC - Gudrun Wessnert
En himla fin ABC-bok som känns annorlunda. Det är inte A står för Apa och Z står för Zebra utan det är lite andra ord än vanligt. Dessutom formar teaterkatterna bokstaven de står för på varje sida, skitgulligt! :3

Dagen när inget hände - Beatrice Alemagna
En superfin bok om att ha tråkigt. Men också om hur världen kan öppna sig för nya möjligheter och äventyr om en bara lyfter blicken och ser det hända. Älskar tecknarstilen med murriga färger och jackan som lyser i nyon på varje uppslag.

Fröken Hazeltines hem för blyga och ängsliga katter - Alicia Potter
En underbart fin bok om rädslor, men också om att hitta mod när det behövs. För kattälskaren är den läsvärd bara på grund av bilderna, så himla söta!

                                                                                       ❤

Kommentarer

 1. Åå måste läsa Mumin någon gång!! Och Kyrkogårdsboken blev jag sugen på nu :') och uuuh Vi måste prata om Kevin verkar såååå obehaglig men tror mamma kanske har den så kanske det någon gång blir av ....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mumin var verkligen mysiga, precis så som jag förväntade mig dem. <3 JA alltså, riktigt obehaglig! Men värt den för den var så bra. Läs! :D

   Radera
 2. Åh, nu blev jag ju sugen på att läsa Polarnatt :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg