Top ten series I've been meaning to start but haven't

Veckans Top Ten Tuesday handlar om serier en tänkt börja läsa men inte kommit till än, av olika anledningar. Här är mina tio:


The Mortal Instruments - Cassandra Clare
Denna serie är ju omåttligt populär och tycker verkligen att den verkar bra och sådär, men av någon anledning har jag alltid tvekat lite kring den? Well, nu har jag i alla fall den hemma från bibblan så det kanske blir ett försök snart.

Sagan om Valhalla - Johanne Hildebrandt
Tycker denna serie verkar så himla spännande! Så klart, det är ju därför jag vill läsa den. Jag menar fornnordisk tid och kvinnliga huvudroller i fokus - what's not to like?

Mistborn - Brandon Sandersen
Har hört så himla mycket bra om den här författaren och har en stark känsla av att jag kommer att dig this. Även det lilla jag hört om typen av magi i den här serien fascinerar mig, så detta bara måste jag ta tag i! Snarast!

Chaos Walking - Patrick Ness
Denna har jag varit så himla intresserad av sedan jag hörde en booktuber prata om den för eeevigheeter sedan, och har alltså fortfarande inte kommit till... damn. Har första hemma i alla fall, alltid något.

The Maze Runner - James Dashner
Ville ju såklart redan läsa den när den var i ropet. Sen såg jag filmen och bara; njae.. Men alltså, vill ändå läsa boken och se hur den är. Döm inte boken efter filmen, brukar man väl säga?

Rosornas krig - Conn Iggulden
När jag var som mest besatt av Game of Thrones läste jag att Mr Martin kanske lite mer än inspirerats av Rosornas krig. Och när Conn Iggulden sedan skrev böcker som handlar om personerna i just Rosornas krig så kändes det som en serie jag bara måste läsa.

Percy Jackson - Rick Riordan
Lite pinsamt är det ju, men har inte läst något alls av Rick Riordan och alltså inte ens Percy Jackson. Ett tag kändes det som alla läst dem. Och någon dag kommer jag väl till dem med. Tycker ju de verkar intressanta, och middle grade brukar ju vara charmigt.

His Fair Assassin - Robin LaFevers
En tjej som flyr ett arrangerat äktenskap till en fristad för typ nunnor som tjänar de gamla gudarna. Där lär hon sig att hon fått gåvor från dödsguden och börjar döda för hen. Inte riktigt klar över något mer än så, men den verkar helt enkelt badass!

Lumatere Chronicles - Melina Marchetta 
Älskar ju Marchetta! Och älskar fantasy! Så varför har jag inte läst hennes fantasyserie? Fortfarande oklart. Men en dag så sker väl även det.

Wheel of Time - Robert Jordan
Sista är en såndär pinsam serie... haha. Har några såna, men såg denna i bokhyllan eftersom jag ändå lånat hem den från bibblan i ett försök att göra något åt saken. Men har så myyyycket att läsa så lånar bara om den igen och igen. Så ja, snart kanske?


Kommentarer

 1. Sagan om Valhalla har jag startat redan och ska läsa bok nummer 2 men grejen är den att bok nr 3 inte finns någonstans att få tag i vilket är sjukt frustrerande!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du gillar den! Jag har hittat de tre första delarna på loppis, så det är ett tips att kolla på såna ställen! :)

   Radera
 2. Alltså TMI och Maze Rubbet tycker jag personligen en nästan kan skippa. Eller åtminstone ska en INTE välja dem framför Mistborn som är HEEELT AMAZE. Borde också läsa Lumatere Chronicles någon gång, har ju ettan hemma liksom .. (dock känns det som om Gilla böcker ej är påväg att fortsätta översätta den serien :( så får väll försöka på engelska)

  Jag har bara läst första Percy Jackson och håller med om att alla verkar ha läst aaallt av Rick Riordan!?! Wtf han har ju en enorm utgivning. Men! Den var trevlig. Ej kommit till skott med att läsa vidare men någon gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Runner* damn you autocorrect -.-

   Radera
  2. Ja, alltså jag har väl någonstans känt ändå att Mistborn säkert är mer "kvalitet" (hur en nu avgör det, haha) än TMI och Maze Runner (eller Rubbet ;)). Men tänker ibland att jag kanske missar något? Men får nog ändå prioritera Mistborn för är lite extra pepp på den! :)
   Tråkigt om de inte fortsätter översättningen av Lumatere! Det är ju the worst när de börjar men sen inte avslutar en serie... :(
   Och Riordans utgivning är verkligen helt sjuk, förståår inte hur en människa kan skriva så snabbt!!

   Radera
 3. Jag håller med Elvira här! Maze Runner och TMI kan gott ge plats åt Mistborn eller Percy Jackson. Sagan om Valhalla kommer jag ihåg att jag läste i tonåren och tyckte var fantaaaastisk. Nu är den inte riktigt min smak längre, men kanske borde ge den nya delen en chans ändå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tips, svårt att veta vad en ska prioritera ibland. Kan få lite panik på att det ges ut såna SJUKA mängder böcker ibland som jag liksom vill läsa, men aldrig kommer hinna läsa alla... Haha ja, smaken kan ju verkligen ändras. Ibland kanske det är säkrast att låta nostalgin stå för sig för att inte förstöra minnet. Men hoppas att du fortfarande tycker om dem om du läser den senaste. :)

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg