Top Ten Tuesday: Böcker där karaktärerna är läsare

Det är ju allmänt känt att barn behöver läsande förebilder. Men jag tycker det är viktigt även för äldre personer! Så min lista handlar om böcker där det finns åtminstone en person som är en läsare.

Hermione Granger - Harry Potter
För henne är väl snarare frågan när hon inte tar böckerna till hjälp. Finns det inga svar i hennes böcker så finns det nog inga svar alls.


Elsa - Min mormor hälsar och säger förlåt
Denna fantastiska lilla sjuåring! En riktig know it all, men med rätta - hon är ju smartare än de flesta av oss.

Tyrion Lannister - A Game of Thrones
Tveklöst den smartaste personen i hela Westeros.


Meggie - Bläckhjärta
Det Meggies pappa läser högt blir till verklighet, hur otroliga saker han än läser till liv. Dessutom är han boklagare till yrket och får resa mycket, så det faller sig naturligt att det viktigaste Meggie packar i sin resväska är böcker. Så himla speciell bok! Borde verkligen ta och läsa andra boken snart.

Matilda - Matilda 
Hon var min stora inspiration när jag var liten och började läsa. Blev stammis på bibblan på grund av denna bok och film, redan innan Harry Potter. Det säger en hel del, haha.

Charlie - The Perks of Being a Wallflower 
Charlie, Charlie... ❤ Han känns som en person som många kan relatera till, eller i alla fall har känt som honom någon gång i livet. Att en försöker leva sitt liv men samtidigt försöker fly ifrån det. Jag ville bara hoppa in i boken och krama honom!Kommentarer

  1. Insåg nu att jag inte minns något från Bläckhjärta som jag läste för herrans många år sen. Kunde vara värt en omläsning :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg